Miet en Griet

Een cadeautje aan jezelf:

Miet & Griet organiseert maandelijks een keukentafelavond voor vrouwen die graag in contact komen met andere vrouwen om kennis, passie en kunde te delen. Elkaar in je eigen kracht zetten en kennis delen in een leuke, gezellige en ongedwongen sfeer.

Keukentafelavond: de ongedwongen sfeer en gezelligheid van de keukentafel
De onderwerpen van de activiteiten tijdens de keukeltafelavonden zijn heel breed en heel verschillend. Zoals mindfulness, Sjamanisme, oerdansen, Thema hoe schrijf ik een boek, gezond eten, salsadansen, juridisch recht, engelenreading, gemeenteraad verkiezingen, cabaret, barbecue, wandelen met een goed gesprek, reiki. You name it en het kan aan
bod komen. Kortom je komt in aanraking met tal van facetten uit het leven. Het maakt je blik een heel stuk breder…

Daarnaast worden er elk jaar ook twee grote activiteiten georganiseerd:

Het vieren van Internationale Vrouwendag.
Deze dag wordt georganiseerd voor, door en met vrouwen met tal van gratis workshops en lezingen. Elke jaar wordt deze dag georganiseerd met een ander thema.

Nationale Vrouwen Verwenavond
Vier de komst van de zomer en bereid je voor op een heerlijk jaargetijde. Dit is een avond met allerlei verwenzaken. Gratis massage, make-up advies, kledingadvies, smeerseltjes, lekkere hapjes en drankjes.

Het ontstaan van Miet & Griet
In een klein dorpje, een gehucht eigenlijk en vlak bij Heerlen, kwamen de bewoners bij elkaar na de jaarlijks dorpsspeurtocht. Er werd gezellig gegeten en gedronken en vooral gebabbeld! Drie dames kwamen met elkaar aan de praat; de ene al met wat glaasjes wijn achter de kiezen, de tweede van zins om te gaan genieten van een glaasje wijn en de derde met een fles jonge klare onder de arm. Zij spraken over van alles wat hen zoal bezighield en ontdekten dat ze alle drie een soortgelijke droom hadden, namelijk iets te organiseren voor, door en met vrouwen.

-De ene dame dacht vooral aan vrouwen in de zorg en/of hulpverlening.
-De tweede dame wilde meer iets educatiefs voor vrouwen.
-De derde dame zocht het meer in de gezelligheid, samenzijn voor en met vrouwen.

Die dromen raakten wat op de achtergrond door de drukke werkzaamheden in werk, huishouden en wat er nog meer gebeurde in de levens van de drie ladies.
Toch werden ze af en toe weer aangewakkerd op verjaardagen of andere momenten van samenzijn.Op zeker moment besloten de drie dames om er echt mee aan de slag te gaan. Dromen mag, maar doen is leuker. Zo ontstond het idee voor Het Vrouwenplatform  Miet & Griet Parkstad met een aantal basis kernzaken. Op 26 september 2012  is het vrouwenplatform officieel van start is gegaan.

Kortom Miet & Griet is: Vernieuwend, Verbindend, Verblijdend, Vermakelijk,Verrassend, maar vooral Vrijblijvend en daarom zo Toegankelijk!

Kom ook! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en /of word lid van onze Facebookpagina:
Het Vrouwenplatform Miet & Griet Parkstad

Wees welkom…