Planning activiteiten 2014

27 februari Panelavond Gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart

Activiteit heeft al plaatsgevonden

 8 maart Internationale Vrouwendag: Vrouwenmarkt voor en door vrouwen!
Vier het vrouw zijn, verbinding voelen op deze bijzondere dag!

 30 april: Aan de keukentafel met Veroniqiue Dresschers- Engelenreadings
Deze avond houdt in dat we het eerste uur gezellig met z’n allen wat bijbabbelen, dingen met elkaar uitwisselen, verbinding met elkaar voelen. In een sfeer alsof je met elkaar aan de keukentafel zit net als vroeger. Later op de avond zal Veronique Dresschers haar verhaal delen met ons aan de keukentafel. Veronique Dresschers is een Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut (genezeres en paragnoste) volgens de Psycho-Neuro-Immunologie. Als hypnotherapeut werk ze met het innerlijk kind therapie en voicesdialoge. Iedere dag werk ze met engelen en ze komt graag haar kennis over hun met u delen. Ook wilt Veronique u graag het contact met engelen zelf laten ervaren. Op deze activiteit moet worden ingeschreven via info@miet-en-griet.nl. Er kunnen maximaal 25 dames aan de keukentafel plaatsnemen.

21 mei vieren we de aankomende zomer met onze inmiddels Nationale VrouwenVerwenavond

Proef, voel, beleef al die heerlijke dingen voor de zomer. maak je lijf en hoofd zomer klaar!

17 September Aan de keukentafel met Ans Koch www.hartsnaar.nl
Hartsnaar
Ontdek de kracht in jezelf: MIR-Methode en Mindfullness

Ans wil jullie graag kennis laten maken met 2 werkvormen die ze in haar eigen praktijk toepast, namelijk: De MIRmethode en de Mindfulness

De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die door Mireille Mettes is ontwikkeld in 2009. De naam MIR staat voor Mentale en Intuïtieve Reset en betekent óók Vrede in het Russisch. De MIR-methode is bedoeld voor iedereen met emotionele en lichamelijke klachten, die daar graag zelf wat aan wil doen. De MIR-methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Deze methode kan door iedereen zelf gedaan worden en dat is een geweldig goed!
Ans heeft bijna (op 26 september) de opleiding tot MIR-begeleider afgerond.

Mindfulness is een manier om je bewust te worden van de stressfactoren in je leven en hoe je daar mee omgaat. Door bewust te onderzoeken wat je doet, denkt en voelt kun je je reactie in tijden van stress en spanningen veranderen, waardoor je er (veel) minder last van hebt. De mindfulness helpt je te ontspannen, minder te piekeren en daardoor het leven wat aangenamer te maken.
Meer informatie over de MIR-methode en over Mindfulness vind je op www.hartsnaar.nl

– Locatie: Gemeenschapshuis Heksenberg
– Aanvang activiteit: 20.00 uur
– Einde activiteit 22.00 uur
– Entree: 1 euro (voor gezelligheid, en wat lekkers wordt gezorgd)
– A.u.b. even doorgeven als je wilt komen  via info@miet-en-griet.nl

Wil je meer weten over Ans, de MIR-methode of over Mindfullness, neem dan een kijkje op  www.hartsnaar.nl

15 Oktober Aan de keukentafel met Edith Dings www.soulsoundings.nl
Soulsoundings
Op 15 oktober zal Edith Dings ons met haar stembevrijdende activiteit om toveren in ‘klinkers’ en ‘medeklinkers’, We gaan op ontdekkingsreis met onze eigen stem en onze eigen klanken. Maar al te vaak houden we ons in, terwijl onze klanken onszelf en de ander zoveel te zeggen hebben. Iedereen die het fijn vindt om zijn stem te gebruiken en te klinken is welkom om hiermee kennis te maken. Muzikale vaardigheden of een mooie stem zijn echt niet nodig. Het gaat om het ervaren van plezier en vreugde door ruimte te geven aan jouw klank. Op deze avond zullen we naast stembevrijding ook kennis maken met Circle Songs. Bij stembevrijding ben je gericht op het ontdekken en vrij maken van je eigen klank, vanwaar die komt en waar die resoneert in jou. Bij Circle Songs draagt ieder vanuit zijn ontdekkingen op een speelse manier bij aan composities van dat moment. Zo verrassend om te horen wat er uit stilte kan ontstaan.

Zingen en klinken vormen voor Edith haar dagelijkse portie vitaminen en ze wil haar enthousiasme graag met jullie delen. En…misschien moet je even een drempel over, maar het is juist heel fijn om dit in een groep te doen, omdat ieders geluid en ieders bijdrage in de groep een uitnodiging en stimulans is voor de ander.
In de klank jezelf en de ander ontmoeten, dat is haar leidraad.

Wil je meer weten over Edith en haar soulsoundings, dan kun je een kijkje nemen op de bovengenoemde website.

Locatie: Gemeenschapshuis Heksenberg
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 1 euro
Einde: rond 22.00 uur

01 november Wintermarkt: Gezelligheid, Sfeer en Warmte!
Op zaterdag 1 november komt er voor het eerst een Wintermarkt bij Miet & Griet. Dit jaar geen kerstmarkt in december want die zijn er al genoeg hebben we bedacht. Onze Wintermarkt wordt óók gehouden in het Gemeenschapshuis Heksenberg. De opzet is hetzelfde als andere jaren. De markt is er vóór, dóór en met vrouwen; mannen zijn als bezoekers natuurlijk van harte welkom, maar de vrouwen zijn de deelneemsters.

Cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst, maar zeker ook aan spulletjes om je eigen stulpje gezellig en warm aan te kleden! En dingetjes om jezelf eens lekker mee te verwennen, joh, dat wordt genieten deze winter!!  Lekkere drankjes en hapjes, Sieraden, tasjes, beursjes, kruiden, fotografie, schoonheidsartikelen, dingetjes voor in huis en ga zo maar door.

Voor de 1e 150 bezoeksters hebben we een leuke attentie en natuurlijk is er ook voor iedereen een glaasje Glühwein!

Tijd : van 13. 00 uur t/m 18.00 uur
Entree: 1 euro

17 December Multiculturele avond keukentafelavond: Thema  “Eten”
Eten, verbindt mensen: de geur, de smaak, de kleuren… Ontdek nieuwe recepten, andere gebruiken… wat eet jij met de Kerst?

Ook dit zal een fijne, heerlijke inspirerende avond worden. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van oktober…

– Locatie: Gemeenschapshuis Heksenberg
– Aanvang activiteit: 20.00 uur
– Einde activiteit 22.00 uur
– Entree: 1 euro
(voor gezelligheid, en wat lekkers wordt gezorgd)
– A.u.b. even doorgeven als je wilt komen via info@miet-en-griet.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *